OM 4M

HVEM ER

4M?

EN VERDENSOMSPÆNDENDE ORGANISATION

4M afholder blandt meget andet Xtreme Character Challenge (XCC) for mænd. Men vi har også søsterorganisationen Arise, som i nogle lande afholder events for kvinder.

Konceptet blev startet af den hollandske præst Henk Stoorvogel og hans 3 venner i 2008. Siden har 4M spredt sig til mange lande og er i fortsat udvikling overalt i verden. Nogle af de mest aktive lande er Holland, Canada, Schweiz, England, USA, Tyskland, Belgien, Polen, Sydafrika, Østrig, Egypten, Norge og nu også Danmark. Flere lande er på vej.

"En for alle, alle for en"

Ideen er bygget op om en mandebevægelse og navnet er inspireret af bogen ”De tre musketerer” af Alexander Dumas. Bogen handler om en ung mand, der drømmer om at blive musketer for den franske konge. På sin rejse møder han de tre musketerer, og sammen danner de en fælles front for kongen.

“En for alle, alle for en” var mottoet. De vidste, at de kunne stole på hinanden i den ultimative manddomsprøve i tjenesten for Kongen. The 4th Musketeer var født. I dag forkortet til 4M.

Vores værdier er bygget på tro, broderskab, eventyr og retfærdighed. Vi ønsker, at flere mænd skal begive sig ud på et eventyr med hele deres sind, krop og sjæl – og opleve at få ændret deres verden for altid. I tjenesten for Kongen, vores treenige Gud, som vi møder i Bibelen.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

FAQ

Normalt plejer vi at have to XCC ture om året – en i foråret og en i efteråret. De seneste gange har det oftest været afholdt i april og september.

Turen foregår i kuperet terræn, hvor man skal vandre med egen oppakning. Derfor er det godt at have gået ture på nogle timers varighed med sin oppakning. Man kan ikke være i for god form – men XCC er tilrettelagt efter at alle kan gennemføre ved fælles hjælp. Lidt mavebøjninger skader heller ikke.

Vi har indtil videre været forskånet for alvorlige skader. Skulle det mod forventning alligevel ske, er der altid professionel hjælp i nærheden. Sikkerheden har meget høj prioritet. Man deltager dog altid på egen risiko og forsikring.

Ja, det skal man – se hvad og hvor meget på pakkelisten. Har man ikke alt udstyret i forvejen, er vi gerne behjælpelige med at skabe relation til andre deltagere, hvor man helt sikkert kan låne sig frem. Så gå ikke ud og brug mange tusind kroner på at købe alt udstyr fra nyt. Det vigtigste er, at du har det med som står på pakkelisten.

Turen varer fra torsdag kl. 19.00 til søndag kl. 14.00, og du skal selv sørge for transport til og fra mødestedet – gå evt. sammen og fyld bilen. Det er kun muligt at deltage i hele turen.

Ja, Xtreme Character Challenge er for mænd. Kender du kvinder, som ønsker tilsvarende udfordringer, kan vi kun opfordre til at du henviser dem til vores søsterorganisation Arise. De er i flere lande, dog ikke Skandinavien endnu.

Det er altid godt at tage afsted med en makker, måske kan du finde en Bror at tage med. Hvis I er flere der kender hinanden i forvejen, kan I godt skrive det på jeres tilmelding. Vi kan dog ikke garantere at alle ønsker bliver opfyldt. Erfaring har også vist, at det er godt med blandede hold, så alle føler sig som en del af fællesskabet.